Adventure City Rotterdam

In de voormalige tennishal op de Dorpslaan in Charlois is sinds oktober 2018 het klimpark Adventure City Rotterdam gevestigd.

Hoog boven de grond ga je van hindernis tot hindernis, van bordes tot bordes met behulp van touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn verschillende parcoursen in het overdekte klimpark. Er is zelfs een soort dakkapel helemaal bovenin de nok van de hal gemaakt waar je straks naar toe kunt klimmen. Hier vandaan kun je dan door middel van het tokkelen afdalen naar een bordes buiten. Ook buiten zullen diverse klimparcoursen worden neergezet. In totaal komen er 7 tot 8 parcoursen. Zowel buiten als binnen. Je kunt er ook tokkelen en bolderen. Voor bolderen is geen klimgordel, klimpartner of klimdiploma nodig. Dit maakt de sport erg laagdrempelig. Ook beginners kunnen zich uitstekend vermaken. Het principe van bolderen is erg simpel: sportschoenen aan en je kan zo aan de slag! Naast de klimhal, komt er ook nog een volwaardig restaurant. Dit maakt Adventure City ideaal voor groepen voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje, teambuilding of schoolreisje.

Veiligheid

Veiligheid staat bij de initiatiefnemers van Adventure City hoog in het vaandel. In het klimpark word straks gewerkt met het zogenaamde expo-glider systeem. Dit is een veiligheidssysteem waar bij deelnemers continu gezekerd zijn en niet steeds de beveiliging hoeven te verhangen. Alle deelnemers krijgen vooraf ook een gedegen kliminstructie van de aanwezige kliminstructeurs. Het klimpark is een leuke actieve beleving voor gezinnen, scholen en bedrijven, en het is voor zowel jong (vanaf 4 jaar) en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit.

Openingstijden

De openingstijden zijn van dinsdag tot vrijdag van 13.00 tot 19.30 uur. In het weekeinde van 10 tot 19.30 uur. Op maandag is het klimpark gesloten. Het park heeft p.m. 70 parkeerplaatsen op eigen terrein, daarnaast kunnen bezoekers parkeren op de grote parkeerplaats in de Hansweertstraat. Wie voor de herfstvakantie op zoek is naar een actief uitje, moet  zeker eens een bezoekje gaan brengen aan Indoor Adventure City Rotterdam op de Dorpslaan nummer 428