BUURT PREVENTIE

WABP staat voor WhatsApp Buurt Preventie. Wabp.nl is opgericht op 1 juni 2015 en is sinds 28 juli 2017 geregistreerd als Stichting WABP. Inmiddels hebben meer dan 8.600 WhatsApp Buurtpreventiegroepen, met één of meerdere beheerders zich bij WABP geregistreerd.

Een WABP groep is een groep in de chat App WhatsApp, waar buurtbewoners elkaar kunnen attenderen op verdachte en alarmerende situaties in de buurt. Bij escalatie van deze situatie zal men de politie inschakelen; 1-1-2 bij spoed; 0900-8844 bij minder urgente situaties. Op deze laagdrempelige manier, kunnen buurtbewoners bijdragen aan de veiligheid in de buurt.

Onze Whatsapp-groep is in 2018 qua leden flink gegroeid en daar zijn wij blij mee. Hoe meer bewoners meedoen des te beter. Zo houden we elkaar op de hoogte van wat speelt.

Huisregels

Het is ons streven om alle leden op een optimale wijze gebruik te kunnen laten maken van de beschikbare mogelijkheden. Daarom hebben wij een aantal huisregels opgesteld. Wij verzoeken u vriendelijk onze regels te lezen en na te leven. Hiermee kunnen we ongewenste en ongepaste communicatie voorkomen binnen de groep en gebruik maken van de buurtpreventie App zoals de bedoeling is. U kunt de Huisregels lezen via deze link.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de WABP groep Charlois – Zuidrand door onderstaand formulier in te vullen en op ‘Vastleggen’ te drukken.

[Let Op!! Alleen bewoners van de wijk Charlois – Zuidrand kunnen zich voor de WhatsApp groep aanmelden.]