Werkgroep Verkeersveiligheid

Welkom op de pagina van de Werkgroep Verkeersveiligheid

Sinds haar oprichting in 2013, bemoeit de bewonersorganisatie zich met de verkeersveiligheid in onze wijk. Eerst in overleg met de Deelgemeente Charlois, later met de afdeling verkeer van de gemeente Rotterdam. Vrijwel de gehele wijk is een zogenaamde 30 Km-zone. Maar een aantal officiële snelheidsmetingen hebben in het verleden uitgewezen dat vrijwel geen enkele automobilist zich aan deze snelheid van 30 Km houdt.

Om die reden proberen wij in samenspraak met de gemeente en politie te komen tot een grotere verkeersveiligheid binnen onze wijk. Dat doen we door regelmatig verkeersacties te houden samen met bewoners en wijkagenten, het organiseren van bijeenkomsten voor bewoners, maar ook door het, samen met de gemeente,  nemen van verkeersmaatregelen zoals het plaatsen van grote bloembakken op de dijk, en  aanpassingen aan de inrichting van de wegen waar te hard wordt gereden.

 

Verkeersactie bewoners Charloisse Lagedijk

Regelmatig wordt er veel te hard gereden op de charloisse Lagedijk. daarom organiseerde de bewonersorganisatie in samenwerking met bewoners en politie regelmatig verkeersacties waarbij wij automobilisten wijzen op het gevaar van te hard rijden in 30 Km gebieden.

Ook dit voorjaar of in de  zomer willen wij weer een verkeersactie gaan organiseren samen met bewoners. Woont u op de Charloisse Lagedijk of omgeving, en vind u ook dat er regelmatig TE hard wordt gereden? Doe dan mee en meldt u aan. Dat kan door een mail met uw naam en adres en telefoonnummer te sturen naar de coördinator van deze werkgroep ricktimmer@bocz.eu 

Zie ook:

Bewoners Charloisse Lagedijk organiseren verkeersactie