Slaan eerste paal nieuwbouw ASVZ

Slaan eerste paal nieuwbouw ASVZ

Na jaren van voorbereiding is het dan eindelijk zover; de nieuwbouw van de ASVZ locatie Lage Weide is van start gegaan. De afgelopen weken is de fundering geslagen voor een mooi en bijzonder project. Dat start van het project wilde men natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Om die reden werd op woensdagmiddag 5 juni op de bouwlocatie een kleine bijeenkomst georganiseerd met een afvaardiging van alle betrokken partijen die bij de bouw betrokken zijn. Ook onze voorzitter mocht symbolisch een eerste paal slaan.

Het ASVZ project bestaat uit het realiseren van zes groepswoningen verdeeld over vier verschillende types en een kinderdagcentrum. Vier van de groepswoningen bestaan uit 5-onder-1 kappers en één woning is een 1-kapper.

ASVZ is een zorgorganisatie die duurzame zorg biedt aan mensen met een verstandelijk beperking. In de zorg staan dialogen en relaties centraal. Het ASVZ vindt het belangrijk dat hun cliënten hun weg vinden in de maatschappij, maar ook dat elke cliënt zijn eigen keuzes kan maken en regie heeft over zijn eigen leven en omgeving.

In de groepswoningen zal daarom ook zorg worden aangeboden aan de cliënten van ASVZ. De zorg zal in verschillende gradaties worden aangeboden; van groepen die redelijk zelfstandig zijn tot groepen die heel afhankelijk zijn van de hulp die hier geboden wordt. Het Kinderdagcentrum is een gebouw waar niet alleen mensen opgevangen worden die op de Lage Weide wonen maar ook mensen die in het weekend en in de avonden thuis bij hun ouders zijn.

Het nieuwbouwproject wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase loopt van 19 mei 2019 tot het derde kwartaal 2020. De tweede fase zal lopen tot ongeveer het vierde kwartaal 2021. Voor en tijdens de bouw zal er zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de natuur op de huidige locatie en met de omwonenden bij het project.

Met dank aan TV Charlois voor de beelden