Werkbezoek PvdA fractie aan de wijk

Werkbezoek PvdA fractie aan de wijk

Op zaterdag 8 februari brachten een aantal raad en gebiedscommissieleden van de PvdA op eigen initiatief een werkbezoek aan de wijk. Het bestuur van de BOCZ was gevraagd de dames en heren te ontvangen en een rondleiding door de wijk te verzorgen. Een verzoek waar wij als bestuur graag aan hebben meegewerkt.

Afgesproken was dat wij ons per fiets zouden gaan verplaatsen, om zo een goede indruk van de wijk te krijgen. Het bestuur had voorafgaande aan het bezoek een aantal locaties uitgekozen die wij samen zouden gaan bekijken. Het werkbezoek ging van start bij hospice De Liefde op de Kapelburg. Vooraf kregen de PvdA leden een rondleiding van het personeel van het hospice.

Voor er werd gestart met de rondleiding, vertelde de voorzitter van de bewonersorganisatie kort iets over de wijk. Tijdens het werkbezoek werden de volgende locaties bezocht: de Pendrechtse Molen, het Zuidelijk Randpark, de parkeerplaats van het Clara Kinderbos, de Waterdriehoek, het Havenspoorpad/Levenspad, het sportpark op de Zuiderparkweg, het park de Drechterweide, bedrijventerrein Charloisse Poort ll, en de nieuwbouwlocatie van ASVZ op de Lage Weide.

Tot slot werd een bezoek gebracht aan stadsboerderij De Vier Heeren van stichting Levenswerk aan het einde van de Charloisse Lagedijk. Daar werd de delegatie vriendelijk ontvangen door bewoners en leiding. Na eerst even te hebben opgewarmd met een kopje koffie, kregen de dames en heren een uitgebreide rondleiding in de Stadsboerderij en over het terrein.

Wij denken dat we er in geslaagd zijn om het bezoek een goede indruk hebben gegeven hoe mooi onze wijk is, maar ook van de problemen die op sommige locaties spelen.